Middendijk 38d - 5705 CC - Helmond
0492-599494
info@bresserstenten.nl

Professionele tent huren

Wij zijn dé specialist voor een professionele tent huren. Voor ieder evenement hebben we een passende tent. Of u nu iets organiseert voor 10 gasten of duizenden gasten. In ons complete assortiment vindt u altijd een goede tent. Daarnaast kunnen wij u altijd adviseren over een passende tent voor u.

Compleet assortiment professionele tent huren

Van top tot teen verzorgen wij tenten. Niet alleen voor de tent, maar ook voor de vloeren van tenten, podia en tentinrichting kunt u bij ons terecht. We verzorgen de op- en afbouw waardoor u zeker weet dat de tent veilig en professioneel staat. De ondergrond is voor onze tenten niet van belang, deze kunnen namelijk zowel op gras als op klinkers of wegen geplaatst worden. Bovendien voorzien wij de tent graag van een passende ondervloer wanneer deze bijvoorbeeld op gras komt te staan.

Tentverhuur Brabant

Bressers Tentenverhuur is gevestigd in Helmond. Wij voorzien niet alleen deze regio van tenten. In heel Nederland kunt u een professionele tent huren bij Bressers Tentenverhuur. Wij hebben jarenlange ervaring en kunnen u dus goed voorzien van advies. Bij ons bent u verzekerd van een goede prijs. 

Wij doen naast Tent verhuur ook alle bijbehorende inrichtingen en accessoires waarmee wij dus een zeer complete leverancier voor uw evenement zijn.

Professionele tent huren

Veiligheid bij tentverhuur

Bij het huren van een tent die u professioneel wilt gebruiken, dus bijvoorbeeld bij een bedrijfsfeest, dorpsfeest of evenement, komt heel wat kijken. Er zijn strenge richtlijnen waar u aan dient te voldoen. Wij staan volledig achter deze richtlijnen en werken altijd conform de strenge eisen. Natuurlijk staat veiligheid voorop voor de gasten van uw evenement en wij gaan hier dan ook zeer nauwkeurig mee om. De NEN-EN 13782 is voor ons een belangrijke norm die wij volledig onderschrijven. Lees bij onze werkwijze ook meer over de veiligheid en certificering.

Wat is een tentboek? 

Elke tent is voorzien van een tentboek. Dit is de documentatie van de tent met gedetailleerde informatie over gebruikte materialen (keuringsrapport), constructiemethode en constructieberekening, behorend bij de tent, gebundeld en aangeleverd door de eigenaar of verhuurder, ten minste inhoudende:

  1. naam van leverancier, fabrikant en, indien de tent buiten de EU is geproduceerd, importeur;
  2. naam van eigenaar of verhuurder (dit is de degene die de tent plaatst);
  3. een constructieve berekening van de tent;
  4. vermelding van het extra gewicht dat kan worden opgehangen, op welke plaats en op welke manier;
  5. vermelding tot welke weerssituatie (wind en sneeuw) verblijf in de tent veilig is;
  6. tekening van de tent in de maximale vorm;
  7. kwaliteitsverklaring van het brandgedrag van het tentdoek;
  8. openingsrichting en materiaal van de nooduitgangen zoals harde deuren of tentdoek;
  9. bij gebruik van tritiumborden als vluchtwegsignalering: een rapport met de herkenningsafstand volgens NEN 6088, de bepaling van de zichtbaarheid en de vervangingsdatum (‘replace-date’);
  10. een document waarin staat dat de constructie van de tent nooit zo mag worden aangetast dat de constructieve veiligheid in het geding komt. Bijvoorbeeld dat dwarsverbanden, grondankers, ballasten, palen en spanten niet mogen worden verwijderd. 

OPMERKING Keuringsrapporten voor tentdoek zijn voorzien van een geldigheidsdatum. Deze datum heeft alleen betrekking op het productieproces en niet op het product. Het zegt niets over het (brand)verloop van de kwaliteit van het materiaal. Tentdoek dat voldoet aan de eisen blijft zelfdovend. Een keuringsrapport met een verlopen datum is dus nog steeds geldig.

Een tentboek wordt gemaakt en geleverd door de eigenaar of verhuurder. Het tentboek is in het Nederlands opgesteld. Berekeningen en certificaten die bij het tentboek horen mogen in het Duits, Frans of Engels zijn opgesteld. De toelichting op de berekening en certificaten moet in het Nederlands zijn opgesteld.

Wilt u een professionele tent huren voor uw bruiloft? Wij bieden geschikte tenten voor bruiloften aan.

Meer informatie omtrent een professionele tent huren

Heeft u vragen over onze Tent verhuur of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen voor uw evenement? Neem dan contact met ons op voor uitgebreide informatie en/of een offerte. Onze specialisten staan u graag te woord. Geeft u bijvoorbeeld binnenkort een dorpsfeest? Dan helpen wij u graag bij een dorpsfeesttent huren.

Contact