Middendijk 38d - 5705 CC - Helmond
0492-599494
info@bresserstenten.nl

Historie

1969 Oprichting Bressers

In 1969 is Bressers Tentenverhuur BV gestart onder de naam "Bressers evenementenverzorging Helmond".
De eerste verkoopwagen, gemaakt door oprichter Tiny Bressers, was een Citroën HY.

In de daarop volgende jaren werden er door Tiny Bressers diverse verkoopwagens gemaakt en aangekocht. Evenementen zoals motorcrossen, paardenconcoursen, wielerrondes en kermissen werden voorzien van patat, snacks, vis, ijs en drinkwaren.

                    Oprichting Bressers 1969 - Historie
     

1980 Begin verhuur tenten

In de beginjaren 80 werden er naast de verkoopwagens met de eetwaren ook de feesttenten geëxploiteerd. De feesttent werd dan ingehuurd en door Tiny Bressers ingericht met barren, meubilair en een podium. De verkoop van drank, soep en broodjes werd dan gedaan vanuit de feesttent.

   Tentenverhuur 1980
     

1992 Oprichting Bressers Tentenverhuur B.V.

Na het afronden van de opleiding MTS-werktuigbouwkunde neemt Ferry Bressers in 1992 de scepter over. De verzorging van evenementen wordt kort daarna gestaakt en een nieuw tijdperk in de verhuur van feesttenten breekt aan.

Op 5 mei 1992 wordt "Bressers Tentenverhuur B.V." opgericht. Personeel wordt aangetrokken en de tentenverhuur neemt gestaag toe. Ferry Bressers maakt CAD-werkplaatstekeningen voor het in eigen beheer produceren van feesttenten, tentvloeren en podia. De assemblage van feesttenten wordt in eigen werkplaats gestart. Na een aantal feesttenten geheel zelf te hebben gemaakt, besluit Ferry Bressers om hiervoor een goede fabriek te zoeken. Via de Kamer van Koophandel komt hij in 1993 in het in oorlog verkerende Joegoslavië terecht. Hij reist af naar Joegoslavië en legt aldaar de nodige contacten. Drie in Joegoslavië gevestigde tentenfabrieken startten een productie op. Één fabriek is tot heden ten dagen nog steeds actief voor Bressers Tentenverhuur B.V.

  historie van Bressers Tentenverhuur
     

1997 Verhuizing naar huidige pand

Na 5 jaar diverse locaties gehuurd te hebben, verhuist Bressers Tentenverhuur B.V. in 1997 naar het huidige eigen pand.

   
     

1997 Zwarte Cross

Gebouwde feesttent voor de 1e editie van de alom bekende "Zwarte Cross" te Hummelo.

  historie van Bressers Tentenverhuur
     

2009 Ontwikkeling nieuw podium

De markt vraagt steeds meer naar een degelijk maar betaalbaar podium. Ferry Bressers wijzigt en optimaliseert in 2009 een reeds bestaande versie. Dit resulteert in een zeer stabiel podium dat snel op- en afgebouwd kan worden. Het podium is vrij van gaten en kieren en wordt geheel waterpas neergezet. Alle huurders zijn zeer enthousiast.

  historie van Bressers Tentenverhuur
     

2010 Renovering bedrijfspand

Grote renovatie van het bedrijfspand vindt plaats. Om het werken voor kantoor- en werkplaatsmedewerkers te veraangenamen wordt alles, in samenspraak met de 7 medewerkers, grondig geoptimaliseerd.

  historie van Bressers Tentenverhuur